2009.
06. 28.

Árvízvédelem 2009

A Rába csütörtöki áradása, majd az árhullám levonulása után a községünkre zúduló kitartó esőzés következtében felgyülemlett esővíz elvezetése érdekében több helyen szükségessé vált bizonyos védelmi intézkedések megtétele Magyarlakon.

arviz2009_01

Az Önkormányzat, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai és helyi önkéntesek segítségével sor került homokzsákok töltésére és elhelyezésére a Rába által veszélyeztetett házaknál a csütörtöki nap folyamán.

arviz2009_02

A folyó által okozott veszély időleges csökkenése után a kitartó esőzés okozott a falu több pontján gondot. A nagy mennyiségű esővizet az árkok nem vagy csak nehezen tudták elvezetni, a tűzoltók nagy teljesítményű szivattyúk üzembeállításával próbálták a legkritikusabb pontokon a víznyomást csökkenteni.

arviz2009_03

Pénteken és vasárnap délután és este a falu központjában, a bolttal szemközti árokban kellett több szivattyút is munkára fogni, hogy a felgyülemlett nagy vízmennyiség csökkentésével a közeli házakra leselkedő veszély csökkenjen.

arviz2009_04

Példamutató összefogással, fáradságot nem ismerve végezték ezekben az órákban munkájukat az arra illetékesek és önkéntesek, amiért a falu nevében köszönetünket fejezzük ki, egyben megnyugtató látni, hogy a baj idején mennyi ember mozdul meg, és fog össze önzetlenül. Erre az összefogásra mindig is büszkék voltunk Magyarlakon, azt hiszem nem csak veszély idején, hanem a hétköznapokon és az év egyéb ünnepein is ezzel az összefogással tudunk egyre előbbre haladni. A mostani nehezebb napok meg- és felerősíthetik ezt az összefogáson alapuló közösségi munkát.

arviz2009_05

arviz2009_06

© 2019 Magyarlak Község Ökormányzata
Weblapkészítés: OnceMedia